När kvalitet och smak betyder allt

På vår gård föder vi upp köttdjur av rasen Angus och Simmental. Vår gård är ekologisk certifierad. Våra djur är uppfödda på eget odlat grovfoder vilket ger ett smakrikt naturligt marmorerat kött. Med marmorering menas intramuskulärt fett dvs insprängt fett i muskeln/köttet som gör köttet mört och smakrikt.

När djuren är färdiga för slakt körs de till ett närbeläget slakteri, Jakobssons slakteri ca. 1,5 mil från gården. Efter slakt hängmöras köttet i minst en vecka, därefter körs kropparna till Nord kött&chark i Timrå där dom finstyckar vaccumföpackar och märker upp alla detaljer. Köttfärsen mals och bulkvaccas. Köttet packas sedan i hanterbara lådor.

NötlådanEtt djur delas i fyra likadana delar. Därför innehåller varje låda samtliga styckdetaljer. En ½ filet, ½ ryggbiff, ½ entrecot, ½ fransyska, 1/2innanlår osv. Andelen köttfärs ligger på lite drygt hälften av andelen stekar.
Lådorna väger totalt ca 50 kg och allt kött är benfritt. Önskas ben kan det skickas med utan kostnad.

Priset är 120 kr/kg inkl. moms Ostyckad slaktkropp, minst ett halvt djur, kan även köpas till ett pris av 58 kr/kg inkl. moms

För information och beställning

Torbjörn Gradin
Telefon: 070-350 31 78
E-postadress: torbjorn@brodernagradin.se

Per-Urban Gradin
Telefon: 070-350 31 68
E-postadress: per-urban@brodernagradin.se

« Tillbaka